Over ons

SPCO Groene Hart is een protestants-christelijke onderwijsstichting in het Groene Hart van Nederland. Bij onze stichting zijn momenteel 13 basisscholen aangesloten.
Momenteel volgen ongeveer 2.600 leerlingen onderwijs op onze scholen en  werken er circa 240 medewerkers (teldatum: oktober 2015).

Onze drijfveer: samen kwaliteitsonderwijs bieden
Samen streven we naar het ontwikkelen en geven van kwaliteitsonderwijs. Onderwijs waarmee we onze leerlingen voorbereiden op een toekomst als een volwaardig burger in onze samenleving.
Samen wil zeggen: een bestuur dat professioneel samenwerkt met haar directies. Directies die motiverend en ondersteunend samenwerken met de leraren. Leraren die als team samen werken om dat onderwijs te bieden, waarmee onze kinderen echt kunnen groeien.
Maar ook: samen met ouders en verzorgers. Want die betrekken we actief als educatieve partners bij de dagelijkse praktijk van ons onderwijs.
SPCO Groene Hart werkt ook constructief samen met overheden en organisaties in de regio, om kinderen het beste onderwijs en de beste zorg te kunnen bieden. Voor medewerkers die zich willen ontwikkelen, creŽert ze kansen. Ze wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor (aanstaande) leraren, directeuren en onderwijsondersteunend personeel.
SPCO Groene Hart en de katholieke scholenstichting Kalisto werken samen op het gebied van scholing en training, de inkoop van materialen en diensten en de uitwisseling van expertise.

Onze belofte: 'dynamisch in betrouwbaar onderwijs'
Sinds de oprichting van SPCO Groene Hart in 2002 is kwaliteit leveren altijd een drijfveer geweest. Kwaliteit in die zin dat iedereen weet waar hij aan toe is, als het gaat om SPCO Groene Hart. Het maakt niet uit of het gaat om het stichtingsbestuur of om de directies of leraren. We willen dat iedereen weet dat ze er op kunnen vertrouwen dat wij ons dagelijks inzetten voor het beste onderwijs voor onze leerlingen. SPCO wil dť professionele, dynamische en waardengedreven onderwijsstichting zijn in de regio. Vandaar onze belofte aan u: 'dynamisch in betrouwbaar onderwijs'.